De Sutra ‘Moge alle wezens gelukkig, tevreden en voldaan zijn’ van de Boeddha & Maitreya

 Sutra’s zijn kernachtige heilige teksten waarin een hogere wijsheid besloten ligt. De verschillende Sutra’s bestaan uit toespraken van, en verhalen over, Gautama Boeddha en zijn discipelen. Je kan het zien als een heilige oefening, gebed of zegening voor de wereld. Want wij vormen gezamenlijk de liefde die Moeder Aarde moet helpen te helen. Een Sutra is dus een reeks van helende woorden die met elkaar als een weefgetouw een bepaalde intentie neerzetten.

Door een Sutra in een rustig tempo, vol aandachtig, hardop te lezen, gaat er een helende lichtfrequentie door ons fysieke lichaam stromen. De trillingsfrequentie van de mens die dit (hardop) leest, stemt zich regelrecht af op de liefdesfrequentie van de hogere lichtwezens en de spirituele dimensies, waar men zich in volledige dankbaarheid, vrede, harmonie en compassie een voelt.

Als wij dus deze trilling van dit universele liefdesveld kunnen aannemen, geeft het ons ook toegang tot bepaalde hogere vermogens en wijsheid. We worden dan welkom geheten in het liefdesveld van de Boeddha, waar ook de huidige Boeddha Maitreya toebehoort.

Door regelmatig alleen of in een groep een Sutra uit te spreken, wordt er een enorm krachtveld om ons heen en Moeder Aarde opgebouwd. Dit tilt ons op en helpt de uitgesproken intenties voor onszelf als voor onze Moeder Aarde te bereiken.

geluk

Gautama Boeddha heeft onderstaande krachtige Sutra tekst zelf geschreven. Het is een Sutra om ons allen te helpen bij het ontwikkelen van een gelukkiger en harmonieuzer leven. Niet alleen voor ons zelf, maar dus ook voor alle wezens (mineralen-planten-dieren-mensen) in het universum, waarmee wij dagelijks in verbinding staan.  Moge we ons verenigen in deze pure intentie
voor vrede en geluk van alle wezens in alle werelden.

Moge alle wezens gelukkig, tevreden en voldaan zijn
Moge alle wezens geheeld en wel zijn
Moge ieder hebben wat hij wenst en nodig heeft
Moge allen beschermd zijn tegen gevaar en vrij zijn van vrees
Moge alle wezens innerlijk rust en vrede genieten
Moge allen ontwaakt, verlost en vrij zijn
Moge er vrede zijn in deze wereld en in alle universa

Hoe kunnen we met elkaar het beste resultaat bereiken?

  • Door elke avond even de tijd te nemen om bovenstaande Sutra op te zeggen of de onderaan staande Mantra te zingen voor wereldvrede.
  • Neem eerst een ontspannen houding aan. Leg je beide handen op je buik en haal 3x keer diep adem . Door de neus in en de mond uit, met tussen de volle in- en uitademing + tussen de uit- en inademing telkens 3-5 tellen pauze.
  • Richt je aandacht diep van binnen in je heilige hartcentrum. Maak vervolgens een verbinding vanuit jouw hartchakra met het hart van Moeder Aarde en trek daarna de verbinding door naar boven, de Bron van al het leven.
  • Nodig alle wezens uit voor het hoogste doel van transformatie.
  • Overdenk voor je met een open hart en in de volle overtuiging bovenstaande tekst hardop (of in stilte als daar geen gelegenheid voor is), wat jouw eigen bijdrage kan zijn aan een verbeterde leefwereld, zoals ook de huidige, in Londen levende Boeddha Maitreya, ons in het dagelijkse leven steeds voorgaat in onderstaande tekst.

Boeddha vertelt ons dat als je de Sutra’s of Mantra’s herhaaldelijk blijft oefenen met een hart vol liefde, compassie en vergeving, je grote resultaten tegemoet kan zien. Zo zal je makkelijker in slaap kunnen vallen, je krijgt prettiger dromen en zal op een uitgeruste plezierige manier wakker worden. Er zullen meer begripvolle mensen in je leven komen, er zal meer van je gehouden worden, men zal ontvankelijker worden voor jouw leefwijze, men gaat je meer accepteren zoals je bent. Zo verbinden er zich meer hoge kosmische ziels-krachten om je te helpen genezen, beschermen, ontgiften enz. Hierdoor zal je minder snel gevaar lopen of het zal je nauwelijks iets doen. Tevens zal je meer rust gaan uitstralen en zal je op een rustige wijze je lichaam verlaten bij het sterven van je lichaam en als herboren verwelkomd worden in de gelukkige geestelijke sferen.

Lokah

Zo is er ook een vergelijkbare Mantra om mee te zingen. De betekenis is Mogen alle wezens gelukkig zijn.
Moge al mijn gedachten, woorden en acties
op enige manier bijdragen aan het geluk van alle wezens.

Loka samasta sukhino bhavantu
Loka samasta sukhino bhavantu
Loka samasta sukhino bahavantu
Om Shanti Shanti Shanti

Door op onderstaand Youtube filmpje van Deva Premal te klikken hoor je de volledige melodie en tekst. Duur 10.37 min

Tot slot geef ik graag nog een advies:
Pas dit dagelijks toe op jouw geheel eigen wijze,
Bijvoorbeeld door de ander altijd alle goeds toe te wensen en
het goed met de ander voor te voor te hebben in alle omstandigheden. Zelfs als je hem of haar de deur wijst!

Want door je naasten lief te hebben gaat de wereld er een stuk vrediger uit zien.
Ik wens je toe dat je alle mensen als je naasten gaat beschouwen!

MOGE AL MIJN GEDACHTEN, WOORDEN EN HANDELINGEN
OP ZINGEVENDE WIJZE BIJDRAGEN AAN
MEER VREDE, HARMONIE & GELUK OP MOEDER AARDE

www.sterrenpoort.com