LichtMeester Djwal Khul van de Goudgele Vlam van Verlichting

Misschien kan Lichtmeester Djwal Khul, met al zijn liefde en wijsheid, ook voor jou een goede leermeester zijn, een dagelijkse leraar die je door moeilijke tijden heen helpt. Hij kan jou als geen ander kracht en zelfvertrouwen geven.
Zijn leringen van liefde en wijsheid zijn namelijk perfect en praktisch toepasbaar in ons dagelijks leven
en ze moedigen ons aan niet bij de pakken neer te gaan zitten. Onder zijn bezielende leiding is de Gouden Vlam van verlichting vanuit Atlantis naar het Titicacameer verplaatst, waar dit heilige vuur brandend wordt gehouden in de etherische Tempel van Verlichting.

Meester Djwal Khul is een groot Lichtmeester die helpt de Goudgele Vlam van Verlichting weer in ons te ontsteken. Soms wordt hij ook de Tibetaan genoemd. Hij behoort tot een groep meesters van de Tweede Straal van Verlichting, Liefde & Wijsheid. Deze Straal is op zondag het sterkst. Ze willen verkeerd gebruik van de Tweede Straal ombuigen, zoals het opzettelijk verkeerd gebruik maken van kennis of bewust onwetend willen zijn, zoals de dingen niet willen zien zoals ze zijn.

De Tweede Straal is verbonden met het 7e chakra: kruinchakra. Aartsengelen Jophiël en Christine. Elohim Apollo en Lumia

De Tempel van Verlichting is aan het Titicacameer in Peru.

De goudgele topaas en gele saffier zijn de stenen der wijsheid.

Een belangrijk onderdeel van zijn leraarschap is het verspreiden van spirituele kennis. Zo heeft hij via channeling veel spirituele kennis gedeeld met Helena Blavatsky en Alice Bailey. Hieraan hebben we een flink aantal esoterische boeken te danken, waaronder de belangrijke boeken over de zeven stralen. Door de grote kennisoverdracht heeft hij nog een andere bijnaam verworven: de leraar der leraren.

Djwal Khul is ooit leerling geweest van de Lichtmeesters El Morya en Kuthumi en hielp hen met hun theosofische werk.

Een aantal incarnaties van
Djwal Kuhl zijn:
Lao Tse of Laozi. Lao Tse betekent letterlijk Oude Meester. Lao Tse, ook vaak geschreven als Laozi, leefde van 604-507 v. Chr. in China. Hij was een filosoof die grote naam heeft gemaakt in China en daarbuiten. Hij hechte belang aan wijsheid boven kennis en aan mededogen, bescheidenheid, eenvoud en integriteit. Aan Lao Tse wordt het boek Tao Te Ching (Daodejing) toegeschreven, het boek van de weg en de deugd, waarin de perfecte harmonie wordt nagestreefd. De basis voor het latere Taoïsme. Het is wel vrij zeker dat dit boek honderden jaren na zijn dood pas is opgeschreven en mogelijk ook teksten van andere filosofen bevat. De wijsheid die er uit spreekt is echter van groot belang geweest in het oosten, en wordt ook in andere werelddelen erkend en geroemd.

Confucius
Confucius leefde ongeveer van 551-479 v. Chr. in het China van voor het keizerrijk. Hij was ook een filosoof en leraar. Confucius hield zich bezig met politieke en sociale vraagstukken. In een maatschappij die sterk werd beheerst door maatschappelijke standen leerde hij dat iedereen van nature gelijk is en hij propageerde het politieke en maatschappelijke belang van gelijkheid en van de juiste persoon op de juiste plaats. Ook onderwees hij de toegenegenheid voor het welzijn van anderen. Hij heeft een grote invloed gehad in China en in andere oosterse landen.

Caspar

Een ander leven was hij een van de drie Wijzen uit het Oosten, die goud, wierook en mirre aan het kindje Jezus schonken. De andere twee grote Wijzen: Melchior en Balthazar, waren respectievelijk de Grote Lichtmeesters El Morya en Kuthumi, ooit de leermeesters van Djwal Khul.

Werken met energie

Djwal Khul is een belangrijke Lichtmeester op het gebied van werken met energie, waaronder het energiesysteem van de mens en de mogelijkheden die daaruit voortvloeien.
Een Lichtmeester is in staat om op meerdere plaatsen tegelijk aanwezig te zijn, waardoor hij meerder leerlingen tegelijk kan onderrichten.
Lichtmeester Djwal Khul kan ons helpen om meer met ons energiesysteem te doen. Zo kunnen we bouwen aan onze eigen aura en ons licht laten schijnen op alle mogelijkheden die het in zich meedraagt. Hij helpt ons graag onze mogelijkheden positief en effectief te benutten en problemen niet als problemen te blijven zien, maar ze uit de weg te ruimen.
De energie van Lichtmeester Djwal Khul voelt stevig aan en volgt toch de weg van het midden (Lao Tse): de weg van liefde, wijsheid, harmonie en welzijn. Het is de weg van vertrouwen in overgave, waarbij we altijd op weg zijn naar onze bronbestemming. Alles verbonden vanuit eenheid.

Djwal Khul stimuleert ons tot het Pad van spirituele groei, balans, vol kracht en macht, die ons laat zien:

  • Waar we onze eigen kracht hebben weggestopt.
  • Dat de twijfels die we hebben, te transformeren zijn tot zekerheden vol zelfvertrouwen,
  • Dat we onmogelijkheden en moeilijkheden ook kunnen leren zien als kansen.
  • Dat uitdagingen aan gaan ons tot groei aanzetten.
  • Dat je hierdoor krachtiger en zelfverzekerder wordt
  • Dat je hierdoor betere keuzes leert te maken en hoe dit te bereiken op een leerzame manier

Het werk van Djwal Khul is veel omvattend. Het omvat zoal:

  • De kennis en wijsheid omtrent de etherische stad Shambhala
  • Het onderricht over de eerste Zeven Stralen en de 5 nieuwe stralen
  • De opkomende Nieuwe Tijd met nieuwe dienaren
  • Wat voor mogelijkheden er zoal zijn om de Vlammen van Ascensie te activeren:
  1. Meditaties & visualisaties
  2. Samen komen in groepen
  3. Mantra’s
  4. Gebeden voor: reinigen van voedsel, voor waarheid, Licht en onsterfelijkheid
  5. Aanroepen van de Goddelijke Stralen
  6. Mantrams (zijn Heilige repeterende teksten) als de ‘Gayatri’: Dit is een van de meest heilige mantrams van de Rigveda en het is raadzaam deze 3x daags op te dragen. Ander belangrijke mantram is ‘De Grote Aanroep’. De Grote Aanroep sluit geen enkele godsdienst, sekte of groep uit. Hij wordt aan de mensheid verspreid als een dienst van goede wil; ieder heeft het recht deze Aanroep over te nemen en zelf verder te verspreiden.
  7. Bezoek aan heilige plekken, tempels, bergen, wateren
  8. Affirmeren
  9. Kennis vergaren
  10. Helen van de chakra’s en aura, energiebalans

Ben je opzoek naar teksten? Kijk bovenaan deze website voor mantra’s en gebeden.

Tot slot zijn dit de eigen woorden van Meester Djwal Khul: “Ik eindig met een beroep op u allen, uw krachten te verenigen, uw gelofte van toewijding aan de dienst der mensheid te hernieuwen, uw eigen denkbeelden en wensen ondergeschikt te maken, uw ogen van uzelf af te wenden en opnieuw te richten op de visie, uw tong te weerhouden van ijdele woorden en kritiek, praatjes en laster, en te lezen en studeren, zodat het werk op intelligente wijze verder komt. 
 
Laat ons niet vergeten dat er niets hogers bestaat op Moeder Aarde dan het gegeven Plan voor het Algemeen Welzijn. Laat ons begrip tonen voor de lessen van het Leven. Zoals Mozes menselijke waardigheid bracht, zoals Boeddha aanzette tot verruiming van bewustzijn, zoals Christus het goede van het leven leerde, zo wordt nu de Nieuwe Wereld geleid naar de ver verwijderde werelden! …….Wees daarom niet ontmoedigd door fouten, maar ga opwaarts met de Hiërarchie van de Leer.
Bron: Helena Roerich Nieuw Tijdpark Gemeenschap, par. 81


Bronnen:
www.afstemmingen.com/djwhal-khul/http:/
www.ascension-research.org/djwalkul.html

www.regenboogpad.net/

Boek: Aurelia Louise Jones: De zeven heilige vlammen. Lessen van de geascendeerde Meesters van de zeven stralen: El Moyra – Lanto – Paul de Venetiaan – Serapis Bey – Hilarion – Sananda – Saint Germain

Maria van der Geest

www.sterrenpoort.com
www.aardehealing.com
www.moedermaria.nl
www.mariavandergeest.com