Mantra's zijn van origine Helende Hathor klanken

Mantra’s zingen werd reeds duizenden jaren geleden gedaan. Deze klanken werden met een speciaal doel ooit via channeling doorgegeven door de Hathor godinnen aan zeer wijze monniken in Tibet en India.
Deze monniken startten en sloten de dagen af met het zingen van repeterende teksten! Ze waren zich bewust van wat het teweeg bracht, namelijk:

  • Mantra’s zingen werkt bijzonder opbeurend, doordat de mantra’s over een speciaal fonetisch ritme beschikken.  Waarom? Omdat geur, klank & kleur over bepaalde trillingen beschikken die diep in onze fysieke, emotionele & mentale lichamen kunnen doordringen. De mantra werd dus ingezet om de klankkleur van ons onbewuste weten te beïnvloeden.
  • Dit geeft: Healing, transformatie en plezier, maar vooral fysieke trillingsverhoging door een taal die we allen diep in onszelf kunnen HerInneren! Het effect van het mantra zingen kan de hele dag duren als we er op de juiste wijze de dag mee opstarten.
  • Maar niet blijft het beperkt tot onze fysieke zijn. Het zingen van mantra’s legt mede nieuwe verbindingen (via leylijnen) op aarde doordat de trillingen die ontstaan alle Lichtpunten met elkaar verbinden die er bestaan.
  • Mantra’s zingen voedt onze Ziel
  • Door het herhalen van steeds dezelfde zinnen, woorden en klanken ontstaan er trillingen die de juiste en meest diepe inwerking hebben in onze lichamen. Vaak wordt een regel in een mantra daarom ook bewust 108x herhaald, omdat we 72000 energiepunten in ons fysieke lichaam hebben (nadi’s). Deze zijn weer onderling verbonden door 108 hoofdlijnen (meridianen) in ons lichaam en allen lopen naar ons hart, waar ze elkaar ontmoeten!

Tips om het maximale resultaat uit het zingen van een Mantra te halen zijn:

  • Ga zitten met een rechte rug of ga staan en lekker ritmisch meebewegen
  • Start met een paar diepe in- en uitademingen
  • Zet de muziek luid aan voor een flinke vibratie
  •  Blijf achteraf een poosje stil zitten met de ogen dicht om na te voelen wat er in je lichaam zoal plaats vindt.
  • De tekst en melodie zullen hoorbaar blijven in je geheugen, zodat je tijdens het uitoefenen van activiteiten zelf deze mantra kan meezingen in gedachten.

    VOORBEELD:
    Een mantra om een plezierig en vreugdevol gevoel van dankbaarheid en vergeving op te wekken is naar mijn gevoel DHANYAVAD DHANYAVAD DHANYAVAD ANANDA

Fonetisch klinkt deze als volgt:
Danjavaat Danjavaat Danjavaat aan Ananda
Danjavaa-aat Danjavaat Danjavaat aan Ananda
Uitleg:
We zijn ofwel dankbaar of we klagen. Dankbaarheid brengt een onmiddellijke positieve verandering in de chemie van ons lichaam teweeg. Dit zet het proces van genezen en vergeven in beweging.
Zing de mantra met Liefde en Dankbaarheid in je hart.
Dit gevoel zal groeien en overvloeien. Het zal verdriet verzachten, je helpen te vergeven en je met gelukzaligheid overladen.
CD: o.a. Henry Marshall. Mantra’s
Om de mantra mee te zingen start onderstaande youtube filmpje

mantras henry M
Toelichting op cover cd:

De Amerikaan Henry Marshall is een westers getrainde klinisch psycholoog maar ook deskundige op het gebied van oosterse filosofieën, heling en meditatie. In het autobiografische boek “Mantras: a musical path to peace” vertelt hij hoe hij in de loop van zijn leven de helende werking van mantra’s heeft ervaren en dit nu ook toepast in zijn therapie-praktijk. Mantra’s zijn magische spreuken die, bij

www.sterrenpoort.com